Bancare rezerva fractionara este o schema de fragile Pyramid

Când banii depozit în dvs. de verificare cont la o banca, aveti încredere justificat ca banii ai depus vor fi folosite pentru a onora proiecte (controale) scrii împotriva acestui cont. Ati putea fi surprins, cu toate acestea, pentru a afla ca banca nu. Banca se asteapta sa plateasca proiecte cu bani imprumutati de la celelalte conturi, mizându-se pe probabilitatea ca nu orice titular de cont se va scrie controale mare pe toate odata.

De fapt, banca crede atât de puternic în aceasta probabilit
Din moment ce majoritatea bancilor care au depozite de curgand intr precum si pe orice zi lucratoare, acest sistem de rezerva fractionara normal, functioneaza foarte bine pentru banci. Daca mai multi bani curge decât pe o anumita zi, însa, rezerve ale bancii s-au epuizat si trebuie sa ia masuri imediate de a le reface.

Acest lucru este ilustrat în fiecare an în Statele Unite în decembrie. deponentilor individuale au o tendinta de a se retrage mai mult decât de depozit în decembrie, datorita cadou de Craciun, oferindu-. Sa mentina rezerve de valuta, bancile au de a vinde o parte a titlurilor pe care le detin, fie la piata deschisa, sau Federal Reserve Bank. În luna ianuarie, ca depozitele sa depaseasca retragerilor, bancile sunt capabile de a rascumpara titlurile de a atrage în jos rezervelor acestora.

Pericolul unui sistem de fractionata bancar de rezerva este ca acesta este în întregime dependenta de încrederea deponentilor în sistemul bancar. Daca deponentii ar trebui sa piarda dintr-o data încrederea în solvabilitatea bancii lor, ei vor grabi sa-si retraga depozitele lor se prabuseste în fata bancii. Având în vedere ca banca are destule rezerve pentru a acoperi zece% din fondurile depuse cu ei, zvonuri de faliment bancar poate deveni rapid auto-îndeplinirea profetii.

Sa previna o frenezie de retrageri depozit, numit o banca sa executati sau sa curga de la banca, bancile au dezvoltat mecanisme pentru a asigura depozitele bancare si imprumuta bani de la alte banci si Federal Reserve. Simpla prezenta a acestor borduri vorbeste la fragilitatea bancar rezerva fractionara, si când borduri merg în ele combustibil la erodarea încrederii fel de mult ca l-au reprima.

A preveni panica banca raspândita despre sistemului lor de piramida, bancile sunt în cele din urma obligati sa utilizeze arme guvernamentale finantate de contribuabili. Guvernul poate declara o zi de sarbatoare "banca" pentru a permite bancilor de timp pentru refacerea rezervelor lor în vigoare, aceasta face o crima pentru accesul la depozitele dumneavoastra sau pentru o banca sa-ti dea acces. Ciocanul alte guvernul poate utiliza este tipografie.

Având în vedere ca împrumuturile care precipitat panica banca sunt înca în vigoare, atunci când guvernul depinde de prese de imprimare si începe cranking în valuta a ofertei de bani devine mult umflate. Ca noua moneda hit-uri pe strazile preturile general al bunurilor si serviciilor sa înceapa sa creasca, ceea ce înseamna orice depozite lasat în banci sunt în valoare de mai putin în termeni reali decât au fost. Aceasta, desigur, duce la o noua runda de retrageri.

Sa fie corecta, ca moneda devine fenoli, o parte din bani noi este folosit pentru a achita creditele, scazând astfel masei monetare, atâta timp cât creditele noi nu sunt eliberate. Prevenirea emiterea de noi imprumuturi, cu toate acestea, expune adevarata cauza a panica bancii: bancare rezerva fractionara. Care nu poate fi permisa, astfel încât inflatia si înjosire a monedei continua, în cele din urma ducând la hiper-inflatiei.

Înca de la începutul bancar rezerva fractionara si emiterea guvern de valuta Fiat, acest scenariu a fost reluata peste si peste. Doar din anii 1980, Angolei, Argentina, Bielorusia, Bolivia, Bosnia-Hertegovina, Brazilia, Georgia, Israel, Madagascar, Nicaragua, Peru, Polonia, România, Rusia, Turcia, Ukraina, Iugoslavia si Zair au luptat accese de hiperinflatie, datorita acest fragil sistem. Începând din acest scris, din Zimbabwe este proiectat sa aiba inflatia oriunde de la 11.000%, la 1,5 milioane% în 2007.

Este important de remarcat faptul ca nici o economie bazata pe moneda Fiat a asteptat vreodata, hiperinflatie si toate guvernele au negat existenta hiperinflatiei, pâna când moneda complet prabusit. Nota, de asemenea, ca, în ciuda suferintei umane masiva si întreruperi care rezulta din prabusirea unei Fiat sistem monetar si bancar rezerva fractionara, guvernele revenire la un sistem Fiat si pentru a proteja bancar rezerva fractionara ca o chestiune de curs.

sistemului bancar rezerva fractionara, la fel ca un Fiat monetare în sine, este un sistem fragil piramida, nu din cauza favorizat stabilitatea acesteia, dar, din cauza capacitatii sale de a fura puterea politica de la deponenti si bogatia si contribuabililor. În niciun alt domeniu de interactiune umana este o frauda de o asemenea magnitudine considerat desfasurarea normala a activitatii.

No comments:

Post a Comment